12 oktober 2015

MegaMind ska väcka ungas teknikintresse

Den 6 september slog Tekniska museet i Stockholm upp portarna till det nya science centret MegaMind, museets största satsning någonsin. Målet är att öka barn och ungas intresse för naturvetenskap, teknik och matematik.

– Om Sverige ska kunna möta näringslivets rekryteringsbehov inom teknik och naturvetenskap i framtiden så måste vi satsa på att väcka barn och ungas intresse här och nu. Hos MegaMind kan de uppleva teknik på ett nytt sätt och inspireras till att bli morgondagens innovatörer, säger Peter Skogh, publikt ansvarig på Tekniska museet.

– Tekniska museet och MegaMind ska fungera som ett pedagogiskt stöd och ett komplement till skolan. Hos oss kan barn och unga uppleva teknik på ett sätt som inte går att göra i ett klassrum, säger Peter Skogh.

Utöver pedagogiska uppdrag för eleverna att utföra i MegaMinds 43 installationer, så finns fyra framtidslabb: Packa, Hacka, Mecka och Innovatörsskolan. I labben löser eleverna vardagsnära problem och utmaningar utifrån teman som skräddarsytts efter läroplanen.

Dessutom erbjuds gratis förberedelse- och fördjupningsmaterial på hemsidan. Skolor i hela landet kan teckna avtal med Tekniska museet och därigenom få stöd i undervisningen genom bokningsbara program och lärarfortbildningar. Det går även att boka enstaka besök.

Läs mer