Birger Ericson

Mina Uppfinningar

Speedheater infravärmare för färgborttagning, elektrisk färgskrapa samt unika tillbehör

Mina viktigaste uppfinnarråd

Finns en affärsmöjlighet? Sedan tro på dig själv, var fokuserad, envis och uthållig.

Favorituppfinning

Hjulet, kompassen och möjligheten att använda elektriciteten

Kontakt

Birger Ericson
Alingsås
E-post:

Kort fakta

  • Ort: Alingsås
  • Födelseår:
  • Yrke:
  • Bakgrund: Entreprenör inom bygg och fasad
  • Familj: Gift och fem barn

Utveckling och förbättringar av produkter sker konstant. Idéer till nya verktyg kommer kontinuerligt och vissa känns så bra att jag går vidare och utvecklar dem till säljbara produkter, andra läggs åt sidan. Nu har vi ett bra produktsortiment som bas och utvecklingen av mer kompletterande produkter kan få större fart, vilket också ökar intresset hos våra kunder.

Den största svårigheten har varit att föra in ett helt nytt sätt att tänka när det kommer till att renovera husfasader, fönster och annat. Speedheatern är ett helt nytt verktyg som kräver en helt annan metod, än det som fanns tidigare. Ett talesätt av Schopenhauer som stärkt mig hela vägen är "Varje sanning passerar tre stadier. Först är den förlöjligad, sedan är den motarbetad och till sist ses den som självklar". (fritt översatt) Nu närmar sig det tredje stadiet för mina idéer och det känns fantastiskt.

Saknar du någon profil eller vill du vara med själv? 

Som en profil i Uppfinnare i Sverige ska du ha minst en innovation på marknaden eller vara nära en marknadsintroduktion. Vi eftersträvar en regional spridning av uppfinnare. Vi vill se en jämn fördelning av kvinnor och män i olika åldrar och bakgrund. Vill du vara med så kontaktar du i första hand ordföranden i din lokala uppfinnarförening