Catrine Doverholt

Mina Uppfinningar

Innovativa staketlösningar för modern hästhållning

Mina viktigaste uppfinnarråd

Var envis och ge aldrig upp. Skaffa bra coacher med den kompetens som du kanske saknar.

Favorituppfinning

Mikrovågsugnen

Kontakt

Catrine Doverholt
Horndal/Avesta
Mobil: 073-0470619
E-post: 
Hemsida: www.ysystem.se

Kort fakta

  • Ort: Horndal/Avesta
  • Födelseår: 1963
  • Yrke: Innovatör och egen företagare
  • Bakgrund: Kreativ, flerspråkig utlandssvenska med många järn i elden
  • Familj: Bor på hästgård i Dalarna. Har 2 (nästan) vuxna barn, 2 siameser, 1 schäfer, hästar och höns

Som hästägare, visste jag att det var viktigt att hålla hästarna åtskilda med dubbla staket mellan hagarna. Om hästar möts över staketen så blir det ofta bråk och dominansen visas med att hästarna sparkar mot motståndaren med frambenen med åtföljd att staketen rivs, trots strömförande trådar. Lösa hästar kan bli oerhört kostsamt.

Som ensamstående mamma och hästgårdsägare hade jag varken tid eller ork att gå runt i dessa korridorer mellan hästhagarna och klippa gräset för att säkerställa elförsörjningen i staketen. Jag uppfann Y-System som löser problemet, samtidigt som man sparar tid, plats och pengar och dessutom höjer säkerheten.

Jag hade turen att hamna först hos ALMI och sedan Företagsinkubatorn i Borlänge, där jag fick proffsig hjälp med att ta fram allt från ekonomiska kalkyler, CAD-ritningar, prototyper, nollserie mm.

Nu när denna produkt är slutförd och finns ute på marknaden, står jag i startblocken med nästa uppfinning och det kommer fler därefter, alla inom samma bransch.

Saknar du någon profil eller vill du vara med själv? 

Som en profil i Uppfinnare i Sverige ska du ha minst en innovation på marknaden eller vara nära en marknadsintroduktion. Vi eftersträvar en regional spridning av uppfinnare. Vi vill se en jämn fördelning av kvinnor och män i olika åldrar och bakgrund. Vill du vara med så kontaktar du i första hand ordföranden i din lokala uppfinnarförening