Linda Krondahl

Mina Uppfinningar

HiLight, en solcellsdriven lösning för ljus och laddning

Mina viktigaste uppfinnarråd

Identifiera vad som är hemligt i din idé - och berätta om resten! Då kan andra hjälpa dig på vägen.

Favorituppfinning

Enkla, smarta lösningar som underlättar vardagen

Kontakt

Linda Krondahl
Mobil: 0707-949280
Epost:
Hemsida:  www.hination.se

Kort fakta

  • Ort: Stockholm
  • Födelseår: 1976
  • Yrke: Civ.ing Kemiteknik & Technology Mgmt
  • Bakgrund: Konsult i IT-/Mgmt-branschen
  • Familj: Man & hund

Det tog lång tid innan jag såg mig som uppfinnare - faktiskt först när jag utsågs till Årets uppfinnarkvinna 2013! Jag bara såg ett behov och ville lösa det. Visste att det fanns bra tekniska komponenter, men de utnyttjades inte i produkter till vanliga konsumenter. Eftersom jag inte kunde hitta rätt produkt på marknaden fick jag se till att bygga lösningen själv.

Det resulterade i HiLight, en solcellsdriven lösning som ger upp till 20 timmar ljus och laddning av elektriska produkter via USB. Ursprungligen skapade vi produkten för friluftsbranschen, men efterhand svängde vi om mer och mer och lägger idag all energi på tillväxtmarknader som saknar el, framförallt i Afrika och Asien.

Under de senaste 4-5 åren har vi regelbundet rest till dessa marknader för att skapa samarbeten som underlättar tillgången till HiLight för personer som själva inte har råd att köpa HiLights. Där minskar HiLight användningen av fotogen, vilket samtidigt förbättrar luften och minskar brännskadorna. Barnen får tillgång till ljus så att de kan läsa läxorna. Med hjälp av USB-uttaget laddas mobiltelefoner och radioapparater, vilket förbättrar informationen och kommunikationen långt ut på landsbygden.

Saknar du någon profil eller vill du vara med själv? 

Som en profil i Uppfinnare i Sverige ska du ha minst en innovation på marknaden eller vara nära en marknadsintroduktion. Vi eftersträvar en regional spridning av uppfinnare. Vi vill se en jämn fördelning av kvinnor och män i olika åldrar och bakgrund. Vill du vara med så kontaktar du i första hand ordföranden i din lokala uppfinnarförening