Paula Widén

Mina Uppfinningar

Nya nischgrödor, livsmedel på marknaden

Mina viktigaste uppfinnarråd

Våga, men var samtidigt försiktig

Favorituppfinning

Äggklyvaren, vattenkokaren, blixtlåset...

Kontakt

Paula Widén
Tanumshede 
Mobil: 0761-882210 
E-post:
paula@paulawiden.se
Hemsida: www.paulawiden.se

Kort fakta

  • Ort: Tanumshede
  • Födelseår: 1948
  • Yrke: Produktutvecklare & säljare
  • Bakgrund: Egen företagare med butiker mm.
  • Familj: Maken Paul samt 3 vuxna barn 2 barnbarn

Mitt "uppfinnande" gäller egentligen hela livet. Som det gör för många och särskilt för många kvinnor som måste få allt att fungera med barn, arbete och familj. Idag kanske mer än någonsin. Startade som 28 årig tvåbarnsmor eget utan någon större erfarenhet. 1999 vann jag och min syster första pris med bästa landsbygdsutvecklingsidé under Leader II med havtornsprodukter. Resan har varit lång och pågår än och nu med bäret Aronia.

Min drivkraft har alltid varit och är: ren och nyttig mat så närproducerad och ekologisk som möjligt. Jag vill kunna bidra med fler arbetstillfällen, bättre hälsa & god smak!" Det drog igång hela projektet - med kallpressad/råsaft på tetrapack som först ut på marknaden. Allt annat hade tidigare bestått av koncentrat + aromer. Med äkta vara i förpackningarna kan man ju säga att det egentligen inte är en "riktig" uppfinning... men som sagt, ingen hade gjort detta förut. Och efter alla turer upp och ner... efter att ha förlorat mycket ekonomiskt, har jag ändå lyckats... komma ut på marknaden till allmänhetens nytta. Det var mitt mål. 

Saknar du någon profil eller vill du vara med själv? 

Som en profil i Uppfinnare i Sverige ska du ha minst en innovation på marknaden eller vara nära en marknadsintroduktion. Vi eftersträvar en regional spridning av uppfinnare. Vi vill se en jämn fördelning av kvinnor och män i olika åldrar och bakgrund. Vill du vara med så kontaktar du i första hand ordföranden i din lokala uppfinnarförening