Shama

Shama Schwieler

Mina Uppfinningar

Kreativa barnprodukter

Mina viktigaste uppfinnarråd

Ge aldrig upp! Ha en alternativ försörjning!

Favorituppfinning

Kontakt

Shama Schwieler
Stockholm
Mobil: 070-8662828
E-post: 
shama@trostisar.com
Hemsida: www.trostisar.com

Kort fakta

  • Ort: Stockholm
  • Födelseår: 1967
  • Yrke: Uppfinnare
  • Bakgrund: Flygledare, IT-chef, projektledare, entreprenör
  • Familj: Man och sju barn

Mina fyra barn har alltid varit min inspirationskälla, och livet med barn utmanar! Problem hopar sig och det lönar sig att vara kreativ, och ofta kommer frågan, hm, det måste finnas en lösning på detta...!

Min första uppfinning var Sovklossar, klossar som höjer sängens huvudände när barnen är sjuka så de kan sova godare. Min största utmaning har alltid varit "Hur gör jag det?". Hur tillverkar jag klossar i plast, plåster i gosedjurstyg, ett örngott som lyser i mörker?

Idén som känns enkel är ofta komplicerad produktionsmässigt och mycket tid har gått åt att lära mig hur produktion går till. Vad som fungerar, risker för reklamationer, säkerhet, analyser av fabriker och material. Går det att sälja och Går det att tjäna pengar?? Jag lever efter devisen att aldrig ge upp utan hittar nya vägar när jag stöter på patrull, vilket händer ofta som uppfinnare!

Saknar du någon profil eller vill du vara med själv? 

Som en profil i Uppfinnare i Sverige ska du ha minst en innovation på marknaden eller vara nära en marknadsintroduktion. Vi eftersträvar en regional spridning av uppfinnare. Vi vill se en jämn fördelning av kvinnor och män i olika åldrar och bakgrund. Vill du vara med så kontaktar du i första hand ordföranden i din lokala uppfinnarförening