Sten Bodin

Mina Uppfinningar

Trampmaskin-äldrevården

Mina viktigaste uppfinnarråd

Hitta proffsiga produktutvecklare, håll nere kostnaderna, var noga med materialval

Favorituppfinning

ActiLeg

Kontakt

Sten Bodin
Mobil: 0702-838365
Epost:
sten@actileg.com
Hemsida: www.actileg.com

Kort fakta

  • Ort: Handen
  • Födelseår:
  • Yrke: Egen företagare säljträning
  • Bakgrund: Säljare/Business Manager
  • Familj:

Jag såg min pappa på demensboendet- han rörde aldrig på benen, satt stilla i rullstol hela tiden.

Jag var orolig för hans hälsa: blodcirkulationen, lederna, motverka demensen, allmänna välbefinnandet. Ansvarig sjuksköterska meddelade att de saknade bra hjälpmedel för att hjälpa stillasittande äldre med demenssjukdom, så att de kunde få röra på sig. Då fick jag idén till ActiLeg: "Om ni hade en utrustning där ni kunde trampa på två "cykelpedaler", och han kunde följa med synkroniserat på två andra sammankopplade pedaler..."?

"Det måste du gå vidare med, det skulle vi verkligen behöva!" Därmed var tanken på ActiLeg född.

Hinder: kostnader för utveckling, tungt säljarbete (helt ny produkt), ha tid med allt "gratis-arbete", klara sig utan att ta ut lön (pengar saknas ju). Fick via Almi kontakt med designer och produktutvecklare/tillverkare, så att en proffsig produkt kunde tas fram. Helt avgörande var tillverkarens och konstruktörens fina hjälp då de generöst ställde upp gratis med första utvecklingen, vilket jag senare kunde betala tillbaka om/när jag sålde produkterna och fick in pengar. Fungerade klockrent!

Saknar du någon profil eller vill du vara med själv? 

Som en profil i Uppfinnare i Sverige ska du ha minst en innovation på marknaden eller vara nära en marknadsintroduktion. Vi eftersträvar en regional spridning av uppfinnare. Vi vill se en jämn fördelning av kvinnor och män i olika åldrar och bakgrund. Vill du vara med så kontaktar du i första hand ordföranden i din lokala uppfinnarförening